Historik Från lokal grävservice till Sveriges snabbast växande totalentreprenör

Det här är Kanonaden Det självklara alternativet till de större byggbolagen

Kanonaden är ett av Sveriges snabbast växande entreprenadbolag med över 370 anställda och en omsättning på mer än 2 miljarder kronor samt strategiskt placerade kontor från Kalmar i söder till Mora i Dalarna. Vårt fokus är inställt på totalentreprenader där vi i ett tidigt skede har möjlighet att vara med och styra projekteringen. Antingen via en strategisk partnering eller som en traditionell totalentreprenad. Vi arbetar med samma rutiner som storbolagen men med det mindre bolagets engagemang vilket skapar en oslagbar kombination!

Våra medarbetare besitter stor kompetens inom mark- och anläggningsarbeten och genom att kunna erbjuda flera teknikområden till våra kunder skapar vi effektivitet och en prisvärd slutprodukt.

Bolaget består av moderbolaget Kanonaden Entreprenad AB och dotterbolaget Kanonaden Entreprenad Mälardalen AB. Bolagen verkar inom samma segment men med annan geografi.

Viktiga händelser

kanonanden-1983-5

1983

Kenneth Karlsson grundar Kenneths Grävservice AB.

kanonanden-1983-2

2003

Olof Rosander förvärvar hälften av Kenneths Grävservice AB och bolaget ändrar namn till Kanonaden Entreprenad AB.

kanonaden-unga-ola-3

2008

Ola Forsell tillträder som VD och delägare.

västervik-grav

2012

Kanonaden förvärvar Västerviks Grävmaskiner AB.

af-gruppen-himmel

2017

AF Gruppen, en av Norges ledande koncerner inom bygg- och anläggning förvärvar 70% av Kanonaden Entreprenad. Pressmeddelande.

Peter-Ek-edit

2017

Kanonaden etablerar sig i Mälardalen genom dotterbolaget Kanonaden Entreprenad Mälardalen AB. Peter Ek tillträder som VD för dotterbolaget.