Press & Media

Här nedan kan ni ta del av pressmeddelanden, nyhetsartiklar och rapporter inom Kanonaden Entreprenad AB och läsa om vad som händer inom bolaget och inom dotterbolagen.

Har ni frågor kring pressmeddelande var vänlig kontakta Lin & Halm på 013-34 34 034 eller
info@linohalm.se så kan de besvara era vidare frågor.

Ljungbyholm - pressmeddelande

Kanonaden Entreprenad AB har tecknat ett avtal med OX2 om att utföra entreprenadarbeten för Ljungbyholm vindpark med 12 vindkraftverk typ Nordex N149 i Kalmar kommun.

Kanonanden har ansvar för att i en totalentreprenad bygga vägar, kabelnät och fundament. Hela parken planeras att driftsättas sommaren 2021.

Investerare i vindparken är Octopus Renewables Infrastructure Trust plc (ORIT).

Det gläder oss på Kanonaden att vi erhållit förtroendet av OX2 att medverka till ett av deras vindkraftsprojekt, säger Ola Forsell, VD på Kanonaden.

Ytterligare upplysningar kan lämnas av Ola Forsell på
ola.forsell@kanonaden.com alt 0730-666343

Kanonaden bygger södra Sveriges största vindpark

Kanonaden Entreprenad AB ska projektera och bygga vägar, fundament och elnät för Vindpark Åby-Alebo på uppdrag av Stena Renewable AB. Kontraktet uppgår till 213 MSEK, exkl moms.

– Kanonaden har byggt flera vindkraftsanläggningar åt oss tidigare och vi har alltid varit nöjda. Bolaget har kompetensen att bygga stora vindparker och är dessutom en stark och lokal aktör i Småland. Båda dessa egenskaper är viktiga för oss, säger Peter Zachrisson, vd Stena Renewable.
Vindpark Åby-Alebo i Mönsterås kommun är den största i södra Sverige. Den består av 36 vindkraftverk med en totalhöjd på 200 meter och beräknas årligen producera cirka 500 GWh förnybar el. Detta motsvarar hushållsel för 100 000 villor.
Den förnybara elen minskar koldioxidutsläppen med omkring 300 000 ton per år, vilket är lika mycket som 167 000 vanliga bensin- och dieselbilar släpper ut under ett år.

– Återkommande kunder är ett kvitto på att vi skapar värde i våra projekt. Särskilt glädjande är det att få bidra till en vindpark som skapar klimatnytta under många år framöver, säger Ola Forsell, VD Kanonaden Entreprenad AB.
Byggnationen av Vindpark Åby-Alebo påbörjas under våren och anläggningen väntas leverera el från första kvartalet 2022.

Signerat avtal för nytt logistikcenter utanför Stockholm

AF Gruppens dotterbolag Kanonaden Entreprenad har ingått avtal om grund- och anläggningsarbeten för ett högautomatiserat logistikcenter i Bålsta nordväst for Stockholm. Kontraktsvärdet är ca. MSEK 300 exkl. Inc.

Det framtidiga logistikcentret blir ett av de största och mest moderna i Europa för distribution av matvaror till butik och e-handel. Det byggs för Dagab, ett företag i Axfood-gruppen. Uppdragsgivaren är Logicenters, som är en av de ledande utvecklarna av logistikegendomar i Norden.

– Vi er stolte over at Kanonaden Entreprenad har fått dette komplekse oppdraget. Vi ser frem til å fortsette et godt samarbeid med Logicenters og å bidra til å bygge en moderne distribusjonssentral som styrker konkurranseevnen til dagligvarehandelen, säger Bård Frydenlund, konserndirektör Sverige i AF Gruppen.

Kanonaden Entreprenad har kontor på flera orter i södra Sverige, med nästan 300 anställda och en omsättning på 1,2 miljarder svenska kronor (2018).

For ytterligare information:

Bård Frydenlund, konserndirektör Sverige, tlf. +47 918 68 621
Ola Forsell, VD Kanonaden Entreprenad AB, tlf. +46 730 666 343

Grafisk profilmanual​
Följ oss på ...