Kanonaden får nytt logistikuppdrag i Göteborg

Kanonaden får nytt logistikuppdrag i Göteborg
december 16, 2020 niklas

AF Gruppens dotterbolag Kanonaden Entreprenad har fått uppdraget att terrassera en 25 hektar stor tomt för en ny logistikpark på Hisingen i Göteborg, en affär värd 101,5 MSEK, exklusive moms.

Uppdragsgivare är Bockasjö och Platzer via joint venture-bolaget AB Bockasjö Platzer Sörred 8:12. Kanonaden ska spränga 1,2 miljoner kubikmeter berg, fylla upp och jämna ut tomten inför grundläggningen.

Sörred Logistikpark kommer bestå av fyra logistikfastigheter som byggs i Sveriges bästa logistikläge nära Göteborgs hamn, Skandinaviens största. Den uthyrningsbara ytan är på 87 500 m² och kommer anpassas till respektive hyresgästs önskemål. Detaljplanen tillåter höglager. Varje fastighet utrustas med solceller och miljöcertifieras enligt BREEAM In-use.

I Göteborg har Kanonaden Entreprenad och Bockasjö tidigare samarbetat i uppförandet av Hisingens Logistikpark. Sammanlagt är Kanonaden för närvarande med och bygger sju logistikanläggningar i Mälardalen och i Västsverige.

– Kanonadens strategiska satsning på anläggningsarbeten för logistikanläggningar möter behovet av ny modern logistik i takt med den växande globala e-handeln, säger Bård Frydenlund, koncerndirektör AF Gruppen Sverige.

För ytterligare information:
Bård Frydenlund, koncerndirektör i AF Gruppen for Sverige, tlf. +47 918 68 621
Andreas Rydbo, VD AF Gruppen Sverige AB, tlf. +46 31 762 40 03

Fakta
Projekt: Sörred Logistikpark
Kund: JV Bockasjö / Platzer
Byggtid: 2020 –2023
Entreprenadform: Totalentreprenad