Nyproduktion i Västervik

Kanonaden har fått i uppdrag att tillreda marken och gjuta 10 st betongplattor för nyproduktion av villor på Kuskvägen och Seldonsvägen i Västervik.

Vi bygger södra Sveriges största vindpark

Kanonaden Entreprenad AB ska projektera och bygga vägar, fundament och elnät för Vindpark Åby-Alebo på uppdrag av Stena Renewable AB. Kontraktet uppgår till 213 MSEK, exkl moms.

Kanonaden har byggt flera vindkraftsanläggningar åt oss tidigare och vi har alltid varit nöjda. Bolaget har kompetensen att bygga stora vindparker och är dessutom en stark och lokal aktör i Småland. Båda dessa egenskaper är viktiga för oss,
säger Peter Zachrisson, vd Stena Renewable.

Vindpark Åby-Alebo i Mönsterås kommun är den största i södra Sverige. Den består av 36 vindkraftverk med en totalhöjd på 200 meter och beräknas årligen producera cirka 500 GWh förnybar el. Detta motsvarar hushållsel för 100 000 villor.

Den förnybara elen minskar koldioxidutsläppen med omkring 300 000 ton per år, vilket är lika mycket som 167 000 vanliga bensin- och dieselbilar släpper ut under ett år.

Återkommande kunder är ett kvitto på att vi skapar värde i våra projekt. Särskilt glädjande är det att få bidra till en vindpark som skapar klimatnytta under många år framöver,
säger Ola Forsell, VD Kanonaden Entreprenad AB.

Byggnationen av Vindpark Åby-Alebo påbörjas under våren och anläggningen väntas leverera el från första kvartalet 2022.

Uppförandet av vindkraftspark Högen-Sköllunga

Kanonaden har tecknat kontrakt med Rabbalshede kraft om uppförandet av vindkraftspark Högen-Sköllunga, 5 mil norr om Göteborg.

Uppdraget är en totalentreprenad omfattande vägar, planer, fundament och kabelnät för sex stycken vindkraftsturbiner.

Kanonadens arbeten utföres i huvudsak under hösten 2019 samt 2020.

Vindkraftspark Hornamossen, Habo

GIG EMEA samarbete med OX2 för att leverera GIG:s tredje vindkraftsutveckling i Sverige på under två år.
”Vi är mycket nöjda med att etablera detta förhållande med Green Investment Group, en mycket stark och kapabel investerare i nordiska förnybara energikällor”, säger Paul Stormoen, VD för OX2.

Fakta om projektet

  • Anläggningen kommer att bestå av 10 vindkraftverk från Siemens Gamesa, SWT-DD-130 4.3MW, var och en med en total höjd på 175 meter.
  • Projektet förväntas producera tillräckligt med förnybar el för att driva 24 000 hushåll / år (5 000 kWh per hushåll).
  • De största underleverantörerna är: Siemens Gamesa (vindkraftverk), Vattenfall (nät), Kanonaden AB (markarbeten och stiftelser).
  • OX2 rekommenderades av DLA Piper (laglig) om transaktionen.
  • GIG har säkrat en långsiktig PPA för projektet med Axpo Nordic.

Du kan läsa mer om projektet här: Press Release

Vindkraftspark Gärdshyttan, Zinkgruvan

Kanonaden ska upprätta en vindkraftspark med verk, vägar och tillhörande kabeldragningar. Projektet ligger vid Zinkgruvan i Örebro län.